Σεμινάρια & Εκπαίδευση INDIBA activ

Η εταιρεία μας διοργανώνει εφαρμοσμένα εργαστήρια σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και Κύπρο για την ενημέρωση των επαγγελματιών μυοσκελετικής αποκατάστασης σχετικά με την τεχνολογία και μεθοδολογία της θεραπείας INDIBA activ. Τα εργαστήρια αυτά είναι εισαγωγικά και αποσκοπούν στην αρχική γνωριμία των επαγγελματιών με τις αρχές λειτουργίες, βιβλιογραφία και πρωτόκολλα της θεραπείας INDIBA activ.

Διοργανώνουμε επίσης εξειδικευμένα σεμινάρια για υπάρχοντες χρήστες INDIBA activ στην Ελλάδα & Κύπρο. Τα σεμινάρια αυτά αποσκοπούν στην εκπαίδευση τους στα νέα πρωτόκολλα που προκύπτουν, καθώς επίσης και στην ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στους συναδέλφους της ελληνικής κοινότητας χρηστών.

Ενημερωτικό Εργαστήριο INDIBA activ, 20/4/2017 Λάρισα

Η εταιρεία μας διοργανώνει το ενημερωτικό workshop με θέμα: "Μυοσκελετική θεραπεία INDIBA activ και τεχνικές μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης INDIBA FASCIA", Σάββατο 20 Απριλίου 2019, Λάρισα.

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο θα διεξαχθεί το:

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι επαγγελματίες του χώρου την κορυφαία θεραπεία ραδιοσυχνοτητων που χρησιμοποιούν χιλιάδες επαγγελματίες αποκατάστασης σε όλον τον κόσμο για περισσότερο από 35 χρόνια.

Παράλληλα, θα γίνει επίδειξη των τεχνικών INDIBA FASCIA για κινητοποίηση μαλακών ιστών με ειδικό εξοπλισμό ενεργών εργαλείων/ηλεκτροδίων.

Διάρκεια εργαστηρίου 2 ώρες.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος με πρωτόκολλα θεραπείας σε χρόνιες και οξείες μυοσκελετικές και αθλητικές παθήσεις.

Θεματολογία

 • Αρχές λειτουργίας INDIBA activ
 • Μηχανισμοί αλληλεπίδρασης με τους ιστούς
 • Μυοπεριτονιακή απελευθέρωση με τα ενεργά εργαλεία INDIBA FASCIA
 • Κλινική τεκμηρίωση
 • Πρωτόκολλα σε οξείες & χρόνιες παθολογίες, μετεγχειρητική αποκατάσταση, πυελικό έδαφος, αθλητική προετοιμασία & αποθεραπεία
 • Πρακτικό μέρος: οσφυαλγία, συνδεσμικές κακώσεις, λειτουργική αποκατάσταση
 • Hands-on

Προτείνεται σε όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τη θεραπεία να προσέλθουν με άνετη/αθλητική ενδυμασία.

Για την καλύτερη οργάνωση, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή έως και τις 15/04/2019 συμπληρώνοντας την ΦΟΡΜΑ που βρίσκεται στην παρακάτω Ενότητα είτε καλώντας στο τηλέφωνο 2109631611 (Δε-Πα 09:00-17:00) είτε μέσω email στο info(at)ostraconmed.com

Πλαιότερα Σεμινάρια

INDIBA SCIENCE SUMMIT, Αθήνα 2-3 Νοεμβρίου 2018

Η εταιρεία μας διοργάνωσε την ενημερωτική συνάντηση στην Αθήνα, 2- 3 Νοε. 2018, Ελληνικό.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν:

 • Καθηγητής Φυσικοθεραπείας Tim Watson*, University of Hertfordshire UK.
 • Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικοθεραπείας Κωνσταντίνος Φουσέκης, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες ομιλητές παρουσίασαν το επιστημονικό υπόβαθρο καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στα ερευνητικά πεδία των ραδιοσυχνοτήτων, δυσλειτουργιών της περιτονίας και θεραπείας INDIBA activ.

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (18:30-20:30) - Κων/νος Φουσέκης

 • Περιτονιακές δυσλειτουργίες και αντιμετώπιση μέσω INDIBA Fascia, 18:30-20:30

ΣΑΒΒΑΤΟ (10:30-14:30) - Tim Watson,

 • Radiofrequency and other electrophysical agents in physiotherapy
 • Practical workshop (με την υποστήριξη του Ιωάννη Κέλλα, ΦΘ, INDIBA Master Trainer)
 • INDIBA Research evidence

Τόπος διεξαγωγής: χώρος σεμιναρίων, εταιρείας Ostracon ΕΠΕ, Ριζούντος 2 Ελληνικό (7' περπάτημα από τη στάση ΜΕΤΡΟ "Ελληνικό")

*Βιογραφικό Prof. Tim Watson

Ο Prof. Tim Watson είναι καθηγητής στο University of Hertfordshire και κατέχει διδακτορικό στην βιοηλεκτρονική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι οι ηλεκτροφυσικές μέθοδοι και η ιστική αναγέννηση. Έχει συγγράψει περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα, ενώ το βιβλίο του "Electrotherapy: Evidence-Based Practice" θεωρείται παγκοσμίως το πιο δημοφιλές στο πεδίο και κυκλοφορεί και στα ελληνικά.

Είναι υπεύθυνος για το διαδικτυακή πηγή ενημέρωσης www.electrotherapy.org και το Electrophysical Forum (www.electrophysicalforum.org). 
Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις και αποτελεί μέλος διαφόρων ερευνητικών κοινοτήτων, όπως Electro Physical Agents and Diagnostic Ultrasound (EPADU) και International Society for Electro Physical Agents in Physical Therapy (ISEAPT) του WCPT.

Πρόσφατα, εντάχθηκε ως μέλος στην επιτροπή κλινικών και ερευνητικών συμβούλων της INDIBA.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιογραφικό του μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο -> https://www.wcpt.org/wcpt2019/programme/speakers/speaker-61