Σεμινάριο "Η χρήση των BLACKROLL στο σύγχρονο ποδόσφαιρο"

Η εταιρεία μας διοργάνωσε το εκπαιδευτικό σεμινάριο "Η χρήση των BLACKROLL στο σύγχρονο ποδόσφαιρο", στα πλαίσια του διεθνούς ποδοσφαιρικού τουρνουά Coca Cola Elite Neon Cup το οποίο διοργάνωσε η YellowFields στο Αθλητικό Κέντρο Παιανίας, Σάββατο 30 Μαϊου 2015. 

Απευθύνονταν σε προπονητές φυσικής κατάστασης, φυσικοθεραπευτές και άλλους επαγγελματίες άσκησης και αποκατάστασης για την εκπαίδευση τους στη χρήση των βοηθημάτων BLACKROLL για την προετοιμασία και αποθεραπεία των ποδοσφαιριστών.

Θεματολογία:

  1. Βασικό Θεωρητικό Υπόβαθρο: Αρχές Περιτονιακής Κινητοποίησης, Self-Myofascial Release (SMR)
  2. Πρακτικό μέρος - Ασκησιολόγιο: Περιτονιακές διατάσεις (from stretch-out to roll-out), ενδυνάμωση, αποθεραπεία SMR
  3. Προπονητικός Συλλογισμός

Ημερομηνία διεξαγωγής:

Οι συμμετέχοντες μπορούν να εφαρμόσουν ένα πλήρες ασκησιολόγιο fascial training (διατάσεις, ενδυνάμωση, αποθεραπεία) διάρκειας 5'-10' εντός και εκτός του προπονητικού πεδίου σε ποδοσφαιριστές με σκοπό την ενίσχυση της αθλητικής επίδοσης και την πρόληψη μυοσκελετικών τραυματισμών.  
Εισηγητής ήταν ο Ιωάννης Κέλλας, ΦΘ MSc, πιστοποιημένος εκπαιδευτής BLACKROLL.

Γλώσσα σεμναρίου: Ελληνικά


5o Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πιστοποίησης BLACKROLL Trainers

Η εταιρεία μας σε συνεργασία με την Ιατρική Ομάδα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Έγερσις διοργάνωσε το 5ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πιστοποίησης BLACKROLL Trainers, Σάββατο 16 Μαΐου 2015, στο Κέντρο Αποκατάστασης Φιλοκτήτης

Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση επαγγελματιών σε τεχνικές περιτονιακής απελευθέρωσης (fascial release), trigger point therapy και λειτουργικές ασκήσεις με χρήση των βοηθημάτων BLACKROLL (κύλινδροι, μπάλες, κ.α.).

Το σεμινάριο διεξήχθει:

  • Σάββατο 16 Μαΐου 2015 από τις 10:30 έως 15:30

Ο χώρος διεξαγωγής ήταν το ΚΑΑ Φιλοκτήτης, Διευθ. Πεύκων & Πεισιστράτου - Καρελλάς - Κορωπί Αττικής, 19400.

Εισηγητής ήταν ο Ιωάννης Κέλλας, ΦΘ MSc, πιστοποιημένος εκπαιδευτής BLACKROLL.

Γλώσσα σεμναρίου: Ελληνικά

Προηγούμενα Σεμινάρια

Η εταιρεία μας σε συνεργασία με την BLACKROLL διοργάνωσαν με επιτυχία τα πρώτα τέσσερα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Πιστοποίησης BLACKROLL Trainers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αντικείμενο την εκπαίδευση επαγγελματιών σε τεχνικές λειτουργικής προπόνησης (functional training) και περιτονιακής θεραπείας (fascial therapy). 

Οι πρώτοι 200 επαγγελματίες άσκησης και αποκατάστασης πιστοποιήθηκαν ως BLACKROLL Trainers το οποίο τους προσφέρει υψηλή κατάρτιση αλλά και μια σειρά προνομίων. 
Το 1ο σεμινάριο διεξήχθη την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στο Κλειστό του Tae Kwon Do, Π. Φάληρο στα πλαίσια της έκθεσης για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Athens Marathon Expo 2014.

Το 2ο σεμινάριο έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, 28 Φεβρουαρίου 2015, ξενοδοχείο Egnatia Palace.

Τα 3 & 4 Σεμινάρια διεξήχθησαν στον Πολυχώρο Φυσικοθεραπείας PHYSIOPOLIS, Χαλάνδρι στις 21 & 22 Μαρτίου 2015.