Η εταιρεία μας προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες του χώρου της μυοσκελετικής αποκατάστασης στα εφαρμοσμένα εργαστήρια με θέμα: "Μέθοδος και τεχνολογία μυοσκελετικής αποκατάστασης INDIBA activ".

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν:

  • το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11:00πμ στο ξενοδοχείο "Egnatia Palace", Εγνατίας 61, Θεσσαλονίκη
  • την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:30 στον Πολυχώρο Φυσικοθεραπευτικής Αποκατάστασης PHYSIOPOLIS, Παπαναστασίου 3, 152 34, Χαλάνδρι (ΜΕΤΡΟ Αγ. Παρασκευής).

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο  2410 285-477 ή στο info@ostraconmed.com έως και 3 ημέρες πριν την έναρξη του εκάστοτε εργαστηρίου.

...περισσότερα »

H Ostracon, επιπρόσθετα του επαγγελματικού εξοπλισμού που διαθέτει για Κέντρα Αποκατάστασης, φυσιάτρους, φυσικοθεραπευτές, αθλητικούς συλλόγους, κ.α., προσφέρει προϊόντα και λύσεις για ατομική καθημερινή χρήση από τους ίδιους τους αθλητές!

Διαβάστε γιατί η αποθεραπεία μετά την προπόνηση ή τον αγώνα είναι σημαντική, ποιες λύσεις προσφέρει η Ostracon στους αθλητές και τι λένε καταξιωμένοι αθλητές .

...περισσότερα »

"Αναπηρία και σύγχρονη φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση"

Ο τίτλος του 21oυ Ετήσιου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας του ΠΣΦ, 25-27/11/2011, Aμφιθέατρο Υπ. Υγείας, Μαρούσι.

Ελάτε να μας επισκεφθείτε στο εκθεσιακό μας περίπτερο στα πλαίσια του συνεδρίου για να ενημερωθείτε για το σύστημα RehaMove (FES Cycling), τη σειρά διαδραστικών συστημάτων κινητικής αποκατάστασης Tutor και την πλατφόρμα θεραπευτικών ασκήσεων σε εικονική πραγματικότητα SilverFit.

...περισσότερα »

Η INBIBA σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα (FCB) παρουσίασαν την μελέτη με τίτλο "Monopolar radiofrequency capacitive / resistive 448KHZ (INDIBA ®activ Therapy) in the rehabilitation treatment of hamstring muscle injuries induced from sports practice", στο XIV CONGRESS OF THE SPANISH FEDERATION OF SPORTS MEDICINE, 21-24 November 2012.

Η μελέτη έδειξε ότι η θεραπεία INDIBA activ® (μέθοδος πυκνωτή / αντίστασης για την μεταφορά ενέργειας ραδιοκυμάτων στα 448 kHz) είναι αποτελεσματική και ασφαλής στην αντιμετώπιση της κάκωσης του οπίσθιου μηριαίου στην οξεία φάση και την συντομότερη ένταξη των αθλητών στην δραστηριότητα τους!

...περισσότερα »

Η Ostracon θα συμμετέχει με προφορική ανακοίνωση στην Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο "Σύγχρονη αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων γόνατος και ώμου" που διοργανώνει η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», Ιατρική Σχολή, Βιόπολις Λάρισα. Η συνάντηση πραγματοποιείται προς τιμήν του Επισκέπτη Καθ. Hans Paessler, ο οποίος διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και κλινικό βιογραφικό στον τομέα της αθλητιατρικής. 

Ο τίτλος της  παρουσίαση μας είναι "Αρχές λειτουργίες του ολοκληρωμένου συστήματος κρυοθεραπείας με διαλείπουσα συμπίεση Game Ready και οι εφαρμογές του στην ορθοπαιδική και αθλητιατρική αποκατάσταση".

...περισσότερα »

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η διοργάνωση του εφαρμοσμένου εργαστηρίου "Μέθοδος και τεχνολογία μυοσκελετικής αποκατάστασης INDIBA activ ProRecovery" που διοργάνωσε η εταιρεία μας στην Αθήνα, 2 Νοε 2013.

Πλήθος επαγγελματιών μυοσκελετικής αποκατάστασης από διάφορα μέρη της Ελλάδας παρευρέθηκαν στο ενημερωτικό workshop που διοργάνωσε η εταιρεία μας. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Jan Schroeder, ΦΘ MSc, επικεφαλής ΦΘ της Nike Global (winter-sports).

Δείτε τι περιελάμβανε το πρόγραμμα του εργαστηρίου καθώς και στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

...περισσότερα »

Το RehaMove είναι ένα σύστημα Λειτουργικού Ηλεκτρικού Ερεθισμού (FES) ενσωματωμένο σε ηλεκτρονικό ποδήλατο κινησιοθεραπείας (Motomed Viva2). Ένας ειδικός ελεγκτής και διεγέρτης, RehaStim, λαμβάνει ανάδραση από την κίνηση του ποδηλάτου (είτε σε ενεργητική ή σε παθητική λειτουργία) και ρυθμίζει αυτόματα τις παραμέτρους ερεθισμού για μέχρι και 8 μύες (άνω και κάτω άκρων)! 

...περισσότερα »

Η χρήση του RehaCom έχει κλινικά τεκμηριωθεί ότι είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση γνωσιακών ελλειμμάτων λόγω επίκτητων εγκεφαλικών βλαβών. Οι δραστηριότητες που προτείνονται ποικίλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της βλάβης. Διαβάστε ποιές δραστηριότητες ενδείκνυνται για ήπια, μέτρια και σοβαρή βλάβη, καθώς και μια σχετική μελέτη.

...περισσότερα »

Χρηματοδότηση έως 60.000 ευρώ μπορούν να λάβουν νέα ή υφιστάμενα γυμναστήρια, και αθλητικές εγκαταστάσεις από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ που τρέχει έως και 10 Μαϊού 2013. Οι κατηγορίες που μπορούν να συμμετάσχουν είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις και νέες υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για να λάβετε ενημέρωση σχετικά με ποια από τα προϊόντα μας μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα, όπως συσκευές αθλητικής προετοιμασίας και αποθεραπείας και συστήματα θεραπευτικού γυμναστηρίου για ΑμεΑ και άτομα με χρόνιες ασθένεις.

...περισσότερα »

Η αναζήτηση καινοτόμων προϊόντων και συστημάτων είναι πάντοτε μία μακροχρόνια διαδικασία που πέραν της εύρεσής τους εμπερικλείει τόσο την διερεύνηση της επιστημονικής και κλινικής τους τεκμηρίωσης όσο και της αποτελεσματικότητάς τους....περισσότερα »