0

Αποτελέσματα εφαρμοσμένου εργαστηρίου "Μέθοδος και τεχνολογία μυοσκελετικής αποκατάστασης INDIBA activ ProRecovery", 2/11/2013, Αθήνα.

Ορθοπαιδική Αποκατάσταση, Αθλητική Αποκατάσταση, Συνέδρια, Εκθέσεις,

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η διοργάνωση του εφαρμοσμένου εργαστηρίου "Μέθοδος και τεχνολογία μυοσκελετικής αποκατάστασης INDIBA activ ProRecovery" που διοργάνωσε η εταιρεία μας στην Αθήνα, 2 Νοε 2013.

Πλήθος επαγγελματιών μυοσκελετικής αποκατάστασης από διάφορα μέρη της Ελλάδας παρευρέθηκαν στο ενημερωτικό workshop. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Jan Schroeder, ΦΘ MSc, επικεφαλής ΦΘ της Nike Global (winter-sports) ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία στη χρήση του Indiba activ σε ορθοπαιδικούς ασθενείς αλλά και σε ελιτ αθλητές σε διάφορα αθλήματα (χειμερινά σπορ, ποδόσφαιρο, χάντμπωλ, κτλ).

Το εργαστήριο ξεκίνησε με την ιστορία εξέλιξης της μεθοδολογίας και θεραπείας INDIBA activ. Η INDIBA, εφευρέτης εδώ και 30 χρόνια της θεραπείας που έγινε παγκοσμίως γνωστή και ως T.E.CA.R., αρκτικόλεξο του Transfer of Energy with CApacitor and Resistor (δηλ. μέθοδος Μεταφοράς Ενέργειας με τα ηλεκτρόδια του Πυκνωτή και της Αντιστασης), βασίζεται σε πατενταρισμένη μεθοδολογία ραδιοκυμάτων στην (επίσης πατενταρισμένη) συχνότητα των 448 kHz. Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας, περίσσοτερες από 15.000 συσκευές χρησιμοποιούνται από 9.000 επαγγελματίες σε όλον τον κόσμο (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Σουηδία, Αυστρία, Ελβετία, Ιαπωνία, κ.α.) και πρόσφατα στην Ελλάδα και Κύπρο.

Στη συνέχεια έγινε η περιγραφή των αρχών λειτουργίας της μεθόδου Πυκνωτή και Αντίστασης και η αλληλεπίδραση της ενέργειας ραδιοκυμάτων 448 kHz με τους μαλακούς και σκληρούς ιστούς σε 3 επίπεδα:

  1. Βιοδιέγερση (biostimulation): Μικρή ισχύς - Μη θερμική δράση
  2. Αγγείωση: Μέτρια ισχύς - Θερμική δράση
  3. Υπερδραστηριοποίηση: Υψηλή Ισχύς - Υπερθερμία

Η παρουσίαση του θεωρητικού μέρους ολοκληρώθηκε με τις κλινικές μελέτες και τη βιβλιογραφία που τεκμηριώνουν την αποτελεσματικότητα αυτής της κορυφαίας θεραπείας εδώ και 30 χρόνια σε πλήθος παθολογιών (δείτε και τη μελέτη σε συνεργασία με την Barcelona FC). 

Η συνέχεια περιελάμβανε την παρουσίαση από τον κ. Schroeder στατιστικών από τη διεθνή αγορά και περιστατικών με ελίτ αθλητές, όπως το παράδειγμα της Spencer O'Brien, Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Snowboard, του Παγκόσμιου Πρωταθλητή τριάθλου Gomes Noya, κ.α.

Στο πρακτικό μέρος του εργαστηρίου παρουσιάστηκαν πρωτόκολλα σε διάφορες οξείες και χρόνιες παθολογίες και πώς ενσωματώνονται με τεχνικές manual therapy, PNF, κινησιοθεραπείας, λειτουργικών ασκήσεων, κ.α. Συγκεκριμένα, έγινε επίδειξη πρωτοκόλλων σε οσφυαλγία, διαστρέμματος ποδοκνημικής (σε διάφορες φάσεις της αποκατάστασης) και ώμου με επίδειξη και του εξειδικευμένου πρωτοκόλλου activ motion.

Το εργαστήριο έκλεισε με την παρουσίαση των διαφόρων τρόπων απόκτησης των τριών μοντέλων των συσκευών INDIBA activ, δηλ. των HCR 701, 801 και 902, όπως της απευθείας αγοράς και του Pay-Per-Use (πληρωμή βάσει χρήσης). Τέλος, πραγματοποιήθηκε δοκιμή του INDIBA activ από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Στο σεμινάριο ανακοινώθηκαν και σημαντικές εκπτωτικές προσφορές που θα τρέχουν έως τα τέλη Ιανουαρίου 2014 λόγω του εορτασμού των 30 χρόνων INDIBA!

Το εργαστήριο θα επαναληφθεί στην Κύπρο στις 14 Δεκεμβριου 2103! Οι φίλοι Κύπριου επαγγελματίες θα ενημερωθούν σύντομα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε πληροφορίες, καθώς και να προγραμματίσετε ραντεβού επίδειξης.

Χωρίς Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος

Νέο Σχόλιο

Νέο Σχόλιο

«όλα τα άρθρα