0

Εφαρμοσμένο εργαστήριο "Μέθοδος και τεχνολογία μυοσκελετικής αποκατάστασης INDIBA activ ProRecovery" στο Διεθνές Συνέδριο Φυσικοθεραπείας, 7-9 Ιουνίου 2013 στη Θεσσαλονίκη.

Κινητική Αποκατάσταση, Συνέδρια, Ορθοπαιδική Αποκατάσταση, Αθλητική Αποκατάσταση,

Η εταιρεία μας διοργάνωσε το εφαρμοσμένο εργαστήριο με θέμα: "Μέθοδος και τεχνολογία μυοσκελετικής αποκατάστασης INDIBA activ ProRecovery" στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας, 7-9 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.
Το εργαστήριο διεξήχθει το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Εισηγητές ήταν οι:
- Ιωάννης Κέλλας, Φυσικοθεραπευτής MSc, Εκπαιδευτής INDIBA activ ProRecovery
- Βασίλης Πρωτόπαππας, Εμβιομηχανικός PhD
- Νικόλας Κ. Μαλίζος, Εμβιομηχανικός MSc

Το σεμινάριο περιελάμβανε δύο μέρη:

A). Στο πρώτο (θεωρητικό) μέρος παρουσιάστηκαν οι αρχές λειτουργίας της μεθόδου Indiba activ και πώς θεσπίζεται η στρατηγική θεραπείας. Πιο συγκεκριμένα, περιγράφηκαν οι μορφές αλληλεπίδρασης της ενέργειας ραδιοκυμάτων στα 448kHz με τους (σκληρούς και μαλακούς) ιστούς και οι τρόποι μεταφοράς της ενέργειας μέσω των ηλεκτροδίων Πυκνωτή (επιπολής επίδραση) και Αντίστασης (εν τω βάθει επίδραση). Στη συνέχεια εξηγήθηκε πώς επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση καθεμίας εκ των 3 θεραπευτικών δράσεων της ενέργειας, δηλ. της βιοδιέγερσης (biostimulation), αγγείωσης (vascularization) και υπερδραστηριοποίησης (hyperactivation) και πώς αυτές επιλέγονται σε κάθε συνεδρία ώστε να επιτευχθεί ο εκάστοτε θεραπευτικός στόχος.

Κλίμακα αίσθησης για την καθοδήγηση του θεραπευτή στον έλεγχο της επιθυμητής θεραπευτικής δράσης

B). Στο δεύτερο (πρακτικό) μέρος παρουσιάστηκαν δύο ενδεικτικές περιπτώσεις: μίας χρόνιας πάθησης (οσφυαλγία) και ενός τραυματισμού (διάστρεμμα ποδοκνημικής άρθρωσης) καλύπτωντας τον από την οξεία φάση έως και σε μεταγενέστερα στάδια της αποκατάστασης του. Έγινε επίδειξη για κάθε περίπτωση των αντίστοιχων πρωτοκόλλων που αποτελούν ένα συνδυασμό αλληλουχίας χειρισμών (μάλαξης, κινητοποίησης, κινησιοθεραπείας, κ.α.), ηλεκτροδίων (βάθους επίδρασης) και ρύθμισης έντασης ισχύος (θεραπευτική δράση).

Παράδειγμα πρωτοκόλλου σε οσφυαλγία

Παράδειγμα πρωτοκόλλου σε διάστρεμμα στην οξεία φάση

Παραδείγματα σταδιακής εισαγωγής κινησιοθεραπείας ταυτόχρονα με την εφαρμογή της μεθόδου Indiba activ

Παράδειγμα συνδυασμού ασκήσεων ιδιοδεκτικότητας με τη μέθοδο Indiba activ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη ελληνική εκδοχή της σελίδας Indiba και παραδείγματα πρωτοκόλλων στο κανάλι μας στο YouTube.

Ζητήστε επίδειξη της μεθόδου Indiba activ στο χώρο σας συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας.

Χωρίς Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος

Νέο Σχόλιο

Νέο Σχόλιο

«όλα τα άρθρα