0

Λύσεις αποθεραπείας της Ostracon σε αθλητές όλων των σπορ!

H Ostracon, επιπρόσθετα του επαγγελματικού εξοπλισμού που διαθέτει για Κέντρα Αποκατάστασης, φυσιάτρους, φυσικοθεραπευτές, αθλητικούς συλλόγους, κ.α., προσφέρει προϊόντα και λύσεις για ατομική καθημερινή χρήση από τους ίδιους τους αθλητές!

Η αξία της αποθεραπείας

Η άσκηση κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης ή ενός αγώνα προκαλεί αρκετές αλλαγές στο σώμα που ποικίλουν ανάλογα το άθλημα. Οι κυριότερες από αυτές είναι το άδειασμα των αποθηκών ενέργειας (κυρίως μυϊκό γλυκογόνο), η συσσώρευση γαλακτικού οξέος, η αποδόμηση του μυϊκού ιστού, καθώς επίσης και η απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών.

Η αποθεραπεία είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και σε αυτό το χρονικό διάστημα το σώμα προσαρμόζεται στην καταπόνηση και στο στρες της άσκησης και επιτρέπει στο σώμα την αντικατάσταση των αποθηκών ενέργειας και την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων ιστών. Ουσιαστικά δύο είναι οι μεγάλες κατηγορίες της αποθεραπείας, η παθητική και η ενεργητική. O ύπνος και η ξεκούραση είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε τη διαδικασία της παθητικής αποκατάστασης. Αντίθετα η ενεργή αποκατάσταση αναφέρεται σε διαδικασίες τις οποίες  πραγματοποιεί ο αθλητής ή κάποιος ειδικός. Η ενεργή αποκατάσταση ξεκινά αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ δύο προπονήσεων ή ακόμα και στα διαλλείματα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ή συνεχόμενων αγώνων.

Μέσα ενεργητικής αποθεραπείας

Η χαμηλής έντασης άσκηση (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο) είναι η πιο δημοφιλής μορφή ενεργητικής αποκατάστασης η οποία μειώνει σημαντικά το συσσωρευμένο γαλακτικό οξύ στο αίμα και να επιταχύνει την αποθεραπεία των μυών. Ένας εναλλακτικός τρόπος αποθεραπείας που μπορεί να αντικαταστήσει την άσκηση χαμηλής έντασης είναι οι ηλεκτρομυοδιεγέρτες. Η εταιρεία μας προτείνει τις συσκευές Compex Sport και VeinoPlus® Sport οι οποίες είναι ό,τι καλύτερο στο χώρο της ηλεκτροθεραπείας. 

Άλλες διαθέσιμες μορφές αποθεραπείας είναι η μάλαξη, οι ασκήσεις foam rolling, η κρυοθεραπεία, τα εναλλασσόμενα ντους, η σάουνα, τα ατμόλουτρα, η πισίνα, κυκλοφορητές άκρων, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, η μαγνητική θεραπεία, οι υπέρηχοι, το λέιζερ, η υπερβαρική οξυγονοθεραπεία, κ.α. Εκτός από το foam rolling το οποίο είναι μία μορφή ασκήσεων διάτασης, μυϊκής χαλάρωσης και αυτό-εφαρμοζόμενου μασάζ (ειδικά βοηθήματα BLACKROLL), οι υπόλοιπες μέθοδοι απαιτούν ειδικό επιστημονικό προσωπικό ή ειδικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Οι λύσεις της Ostracon

Πολλοί ερασιτέχνες, αλλά και επαγγελματίες νέοι ή καταξιωμένοι αθλητές από όλα τα σπορ έχουν εμπιστευθεί την προετοιμασία και αποθεραπεία τους στα προϊόντα που προσφέρουμε.

Ο πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων Κώστας Πούλιος, είπε "Είναι χαρά μου να μπορώ να χρησιμοποιώ όλα αυτά τα επώνυμα και χρηστικά προϊόντα της Ostracon. Τεχνολογίκα άριστα για τον αθλητή, τον πρωταθλητή και όχι μόνο που αποδίδουν το κάτι παραπάνω". 

Ο Νίκος Καλοφύρης, πρωταθλητής ορεινού τρεξίματος. "Το πρόγραμμα που ακολουθώ περιλαμβάνει σκληρές προπονήσεις σε ορεινό δύσκολο τεραίν. Πάντα ένιωθα τους γαστροκνήμιους ιδιαίτερα καταπονημένους μετά από δύσκολες προπονήσεις. Απ' όταν αρχισα να χρησιμοποιώ το Veinoplus  Sport έχω πολύ καλύτερη αποκατάσταση και νιώθω έτοιμος σε λιγότερο χρόνο για την επόμενη προπόνηση. Πολύ σημαντική η ευκολία στη χρήση και στη μεταφορά της συσκευής".

O Γρηγόρης Σκουλαρικής, πρωταθλητής διάθλου. "Αν και η ανάγκη για τους αθλητές γίνεται πιο έντονη σε περιόδους μεγάλης έντασης/όγκου προπόνησης ή κατά την αγωνιστική περίοδο, συνίσταται η χρήση του Veinoplus Sport και σε περιόδους και μέρες συντήρησης/αποκατάστασης, ακριβώς για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη αυτών των περιόδων και ο αθλητής να προχωρήσει με δυνατότερες βάσεις στις πιο επίπονες προπονητικές περιόδους ή να μπει στους αγώνες. Η χρήση τοy συνιστάται όχι μόνο σε οικιακό και αθλητικό περιβάλλον, αλλά και στα ταξίδια. Οι πιο έμπειροι αθλητές θεωρούν πλέον επιβεβλημένη τη χρήση του στις αεροπορικές πτήσεις ή στα οδικά ταξίδια με λεωφορείο, όπου εξαιτίας της ακινησίας, τα πόδια πρήζονται και μουδιάζουν...".

Ο Slavek Matras, πρωταθλητής ορειβατικού σκι και γνωστός αθλητής ορεινού τρεξίματος. "Χρησιμοποιώ  το Veinoplus Sport καθημερινά μετά από όλα τα είδη άσκησης όπως βάρη, ποδήλατο, τρέξιμο, ορειβατικό σκί, ρόλερ σκί και το θεωρώ πολύ αποτελεσματικό, ιδίως μετά από υψηλές εντάσεις.  Με ξεκουράζει και με χαλαρώνει, ιδιαίτερα σημαντικό σε μέρες με πρωϊνό και απογευματινό πρόγραμμα, ενώ είναι αξιόπιστο για πολύ συχνή χρήση με μεγάλη διάρκεια ζωής τόσο της μπαταρίας όσο και των αυτοκόλλητων ηλεκτροδίων".

Ο Γιάννης Κουρκουρίκης, πρωταθλητής κωπηλασίας και νυν αθλητής ορεινού τρεξίματος.

Ο Ηρακλής Μωυσίδης, γνωστός αθλητής ορεινού τρεξίματος, ορειβατικού σκι και αναρρίχησης.

Η Lora Repchenko, αθλήτρια ορεινού τρεξίματος.

Ο Χρήστος Κοτίτσας, ο ελπιδοφόρος αθλητής 800μ του ΓΣ Δεσκάτης.


Ο Βασίλης Τσοπούρογλου, του Π.Γ.Σ. Λάρισας και μέλος με της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας.


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ποδοσφαιριστές της, όπως ο αρχηγός Γιώργος Ντάσιος και ο Σταύρος Τσουκαλάς. O Φίλιππος Σκόρδος, φυσικοθεραπευτής της ομ'αδας αναφέρει για τα VEINOPLUS Sport "Εφαρμόζω το Veinoplus Sport στους ποδοσφαιριστές μου στα πλαίσια της αποθεραπείας τους, αλλά και στο ημίχρονο του αγώνα. Μόλις 7-10 λεπτά αρκούν στο διάλλειμα του ημιχρόνου για να αισθανθούν τις γάμπες τους πιο ελαφριές.  Το συνιστώ στους ποδοσφαιριστές μου και για προσωπική, καθημερινή χρήση ακόμη και στο σπίτι τους".

Η ΠΑΕ Κέρκυρας κατά τη διάρκεια των play-off 2014 όπου κατάφερε και επέστρεψε στη Super League.

Ο Πέτρος Τζαμαλούκας, πρωταθλητής και προπονητής squash. "Το σκουός είναι ένα πολύ απαιτητικό άθλημα που απαιτεί έντονη προπόνηση και πολλές φορές στα τουρνουά αγωνίζομαι σε παραπάνω από ένα παιχνίδια την ίδια μέρα. Για αυτό εμπιστεύομαι τα προϊόντα της Ostracon για τη γρήγορη αποθεραπεία μου".

 

Χωρίς Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος

Νέο Σχόλιο

Νέο Σχόλιο

«όλα τα άρθρα