Η ολόσωμη κρυοθεραπεία (Whole Body Cryotherapy) θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για μυοσκελετικές και ρευματολογικές ασθένειες. Οι θετικές της επιδράσεις σε φλεγμονώδεις διαταραχές, στην αίσθηση του πόνου και την κινητικότητα του ασθενούς έχουν τεκμηριωθεί σε πλήθος μελετών.

Στον αθλητισμό, η θετική δράση της ψύξης του σώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της επίδοσης και την αποθεραπεία. Οι αθλητές αισθάνονται μια πραγματική έκρηξη αδρεναλίνης και ενδορφίνης μόλις εισέρχονται στο θάλαμο κρυοθεραπείας!

Τ'έλος στην δερματολογία και αισθητική προσφέρει αναζωογόνηση, σύσφιξη του δέρματος και ενεργοποίηση του μεταβολισμού!

Οφέλη & Εφαρμογές

Η κρυοθεραπεία σε θερμοκρασίες έως -110 °C για διάστημα λίγων λεπτών προτείνεται μετά από έντονη προπόνηση για την αποφυγή μυϊκού πόνου. Η τοπική πτώση της αιματικής ροής και μεταβολισμού μειώνει τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις και ουσιών που προκαλούν πόνο σε μυοσκελετικές και ρευματικές παθήσεις.

Επίσης, πριν από έντονες δραστηριότητες (π.χ. αγώνα), οι αθλητές χρησιμοποιούν κρυοθεραπεία για να επιτύχουν βραχυπρόθεσμα αυξημένη αθλητική επίδοση.

Επιπλεόν εφαρμογές:

  • Ρευματικές παθήσεις
  • Αθλητικές κακώσεις
  • Χρόνιος πόνος
  • Άτοπες δερματίτιδες
  • Αρθρικές και σπονδυλικές παθήσεις 
  • Δερματολογία και αισθητική
  • Διαταραχές ύπνου και μεταβολισμού
  • Κατάθλιψη

Μάθετε περισσότερα [+++]

Θάλαμοι

Οι θάλαμοι ολόσωμης κρυοθεραπείας κατασκευάζονται στην Γερμανία με μία μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία χωρίς τη χρήση αζώτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλή ασφάλεια, έλεγχο και σημαντικά χαμηλότερα λειτουργικά κόστη.

Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις από ατομικούς θαλάμους έως και 3 θαλάμων με θερμοκρασίες από -85 °C μέγεθος έως και -110 °C. Το μέγεθος, σχήμα και χαρακτηριστικά κάθε θαλάμου προσαρμόζονται στις ανάγκες και τοποθεσία του κάθε project.

Μάθετε περισσότερα [+++]

Συσκευές τοπικής κρυοθεραπείας Cryoair

Συσκευές κρυοθεραπείας Cryoair για τοπική εφαρμογή σε μυοσκελτικούς τραυματισμούς, ρευματικές παθήσεις, δερματολογία και αισθητική!

Οι μόνες συσκευές της αγοράς με θερμοκρασίες έως -60 °C. 

Μάθετε περισσότερα [+++]