Κλινικές Μελέτες

Οι παρακάτω κλινικές μελέτες έχουν διεξαχθεί στη Γαλλία από το INSEP (National Institute of Sport, Performance and Expertise)  σε επαγγελματίες αθλητές.

Τίτλος μελέτης σε ποδοσφαιριστές: Recovery After High-Intensity Intermittent Exercise in Elite Soccer Players Using VEINOPLUS Sport Technology for Blood-Flow Stimulation

 

Συμπεράσματα μελέτης:

Η ομάδα που αποθεραπεύθηκε με τη συσκευή Veinoplus Sport επέδειξε καλύτερα αποτελέσματα αναφορικά με την επίδοση η οποία μετρήθηκε 1 ώρα μετά την άσκηση σε σχέση με το γκρουπ παθητικής αποθεραπείας. Ως συμπέρασμα, σε σύγκριση με την παθητική αποθεραπεία όπως συμβαίνει στο ημίχρονο του αγώνα, η ηλεκτρική διέγερση μέσω του Veinoplus Sport βελτίωσε την αναερόβια επίδοση  1 ώρα μετά την άσκηση.

Οι συγγραφείς οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι αυτή η παρατήρηση μπορεί να θεωρηθεί ευεγερτική για αθλητές που εμπλέκονται σε αθλήματα τα οποία αποτελούνται από συνεχείς γύρους ή ημίχρονα στα οποία παρεμβάλονται μικρά διαλείμματα.

 

Διαβάστε ολόκληρη την περίληψη και την πλήρη δημοσίευση.

 

football

Τίτλος μελέτης σε αθλητές χάντμπωλ: Comparison of three recovery mothods (passive, active and Veinoplus Sport): effects on eprformance and the associated biological parameters.

Συμπεράσματα μελέτης:

Σε σύγκριση με την παθητική αποθεραπεία, παρατηρήθηκε μία σημαντική ευεργετική επίδραση με το Veinoplus  στην αποκατάσταση της επίδοσης των αθλητών. Η αποθεραπεία με Veinoplus κατέδειξε με σαφήνεια την γρηγορότερη επιστροφή στις αρχικές τιμές του γαλακτικού στο αίμα και του pH σε σχέση με την παθητική αποθεραπεία καθόλη τη διάρκεια της αποθεραπείας (σημ.: οι μετρήσεις ήταν συνεχείς στη διάκρεια της αποθεραπείας). Επίσης, το ιστικό οξυγόνο (tissue oxygen saturation, StO2) ήταν υψηλότερο από ότι στην ενεργητική αποθεραπεία, ενώ ο καρδιακός ρυθμός και η κατανάλωση οξυγόνου χαμηλότερα.

Οι συγγραφείς κατέληξαν και σε αυτήν την μελέτη ότι η διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος μέσω της συσκευής Veinoplus είναι μία αποτελεσματική παρέμβαση για τη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης αποθεραπείας αθλητών ανάμεσα σε δύο απαιτητικά ημίχρονα και θα μπορούσε να είναι χρήσιμη ώστε να εφαρμοσθεί στη διακοπή του ημιχρόνου.

 

Διαβάστε την πλήρη περίληψη

basket