Τι είναι

To HandTutor είναι ένα καινοτόμο σύστημα αποκατάστασης άνω άκρων που στοχεύει στην αντιμετώπιση και αξιολόγηση κινητικών διαταραχών.

Το Handtutor αποτελείται από γάντι με αισθητήρες το οποίο μέσω κατάλληλου λογισμικού αλληλεπιδρά με υπολογιστή. Χρησιμοποιώντας το διαδραστικό γάντι, ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει με τα δάκτυλα ή/και τον καρπό του μια σειρά ασκήσεων, με τη μορφή παιχνιδιών, σε υπολογιστή. Παράλληλα, το λογισμικό επιτρέπει στο θεραπευτή να παρακολουθεί και να αξιολογεί την εξέλιξη της αποκατάστασης του ασθενούς.

Δείτε ένα σύντομο βίντεο για το πώς ωφελεί το HandTutor.

 

Το Γάντι

Το γάντι είναι φτιαγμένο από ελαστικό υλικό ώστε να εφαρμόζει σωστά και ανατομικά πάνω στο χέρι. Είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να φοριέται εύκολα και γρήγορα ακόμη και σε χέρια με αδυναμία έκτασης ή με παραμόρφωση.

Το γάντι διατίθεται σε 5 μεγέθη (το νούμερο 1 αντιστοιχεί σε παιδία από 5 ετών) και απαιτείται διαφορετικό για το αριστερό και δεξί χέρι. Για την εύρεση του μεγέθους που αντιστοιχεί στις διαστάσεις της άκρας χείρας, ανατρέξτε στον οδηγό που βρίσκεται στην ενότητα "Downloads"

Το γάντι έχει αισθητήρες σε κάθε δάκτυλο και τον καρπό και συνδέεται σε υπολογιστή μέσω θύρας USB.  Η σωστή εφαρμογή του γαντιού σε κάθε χέρι είναι απαραίτητη ώστε να τα παιχνίδια να έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Το Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα στον υπολογιστή περιλαμβάνει ειδικές θεραπευτικές ασκήσεις με τη μορφή ψυχαγωγικών παιχνιδιών. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε το γάντι στον υπολογιστή μέσω USB και να ξεκινήσετε τις ασκήσεις που σας έχει υποδείξει ο θεραπευτής σας.