Χαρακτηριστικά RehaMove

Το σύστημα RehaMove αποτελείται από το διεγέρτη/ελεγκτή, επιδερμικά ηλεκτρόδια και το ηλεκτρονικό ποδήλατο MOTOmed Viva2.

Ο Ηλεκτροδιεγέρτης RehaStim

O ηλεκτροδιεγέρτης RehaStim είναι μία μοναδική στο είδος της συσκευή, καθώς περιλαμβάνει 8 κανάλια διέγερσης και ειδικούς αλγορίθμους συγχρονισμού των καναλιών που την καθιστούν κατάλληλη για πολλές εφαρμογές!

Υπάρχουν πλεόν δύο εκδόσεις της συσκευής, η RehaStim1 και η νεότερη RehaStim2. Και οι δύο διαθέτουν οθόνη με μενού για την εύκολη και γρήγορη ρύθμιση διαφόρων παραμέτρων διέγερσης. Η διαφορά τους είναι ότι η RehaStim2 διαθέτει έγχρωμη οθόνη, οδηγό άτλαντα τοποθέτησης ηλεκτροδίων, καθώς και μνήμη για την αποθήκευση πολλαπλών ασθενών με τις εξατομικευμένες ρυθμίσεις τους.

O διεγέρτης RehaStim παράγει σειρά από διφασικούς συμμετρικούς παλμούς των οποίων τα χαρακτηριστικά μπορούν να ρυθμιστούν πλήρως, όπως παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα.

Στη σελίδα RehaStim μπορείτε να δείτε τις επιπλέον δυνατότητες και λειτουργίες του ηλεκτροδιεγέρτη ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ανεξάρτητος FES ηλεκτροδιεγέρτης, χωρίς τη χρήση του ποδηλάτου, για ασκήσεις με αλληλουχία (sequence mode) κινήσεων για τα άνω άκρα, κορμό και βάδιση!

Παράμετροι Διέγερσης RehaStim

Παράμετρος

Εύρος Τιμών

Συχνότητα

10 - 50 Hz

Πλάτος Παλμού

20 - 500 μs

Ύψος Παλμού

5 - 130 mA

Λογισμικό

Το Rehastim2 διαθέτει ειδικό λογισμικό με εύχρηστο μενού για να μπορεί ο χρήστης (ασκούμενος ή θεραπευτής) να καθορίζει τις διάφορες παραμέτρους της άσκησης. Το μενού έχει σχεδιαστεί ώστε να δίνει στο θεραπευτή όλη την ευελιξία να δημιουργεί δικά του προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασκούμενου, ενώ στον ασκούμενος να ανακαλεί γρήγορα τις αποθηκευμένες ρυθμίσεις που είχε ορίσει ο θεραπευτής του όταν χρησιμοποιεί το RehaMove για κατ' οίκον θεραπεία.

Το μενού οδηγεί βήμα-βήμα το χρήστη στο να ορίσει ή τροποποιήσει τις παραμέτρους ηλεκτροδιέγερσης και άσκησης. Συγκεκριμένα, ο θεραπευτής μπορεί να διαλέξει με ποιούς μύες θα δουλέψει (έως 8 συνολικά) επιλέγοντας την κατάλληλη εικόνα και στη συνέχεια του επιτρέπεται να ορίζει το ύψος (ένταση ρεύματος) και πλάτος (χρόνος) των παλμών για κάθε μυ, να ορίζει ασφαλή εύρη τιμών, να τεστάρει τις μετρήσεις, κ.α. Επίσης, ο θεραπευτής μπορεί να ορίσει εάν θέλει να δουλέψει με στόχο, δηλ. η ταχύτητα του ποδηλάτου να φθάσει σε κάποια τιμή (στροφές/λεπτό) προσαρμόζοντας αυτόματα τις τιμές πλάτους και ύψους (adaptive mode)  ή να δουλέψει με σταθερές τις τιμές ηλεκτροδιέγερσης. Τέλος, ο θεραπευτής ή ο ασκούμενος μπορούν να ορίσουν το χρόνο άσκσης και εάν θα προηγηθεί χρόνος ζεστάματος (παθητική ποδηλασία) και στο τέλος χρόνος αποθεραπείας (παθητική ποδηλασία).

Σε όη τη διάρκεια της άσκησης υπάρχει απεικόνιση διαφόρων ενδείξεων και στο τέλος αποθηκέυεται η επίδοση του ασκούμενου και συγκρίνεται με αυτήν απο παλαιότερες συνεδρίες και δημιουργούνται διαγράμματα προόδου!

Το ποδήλατο

Το RehaMove είναι συμβατό με το ποδήλατο MOTOmed Viva2 είτε παραπληγίας είτε τετραπληγίας. Ο διεγέρτης RehaStim προσαρτάται εύκολα πάνω από την κονσόλα του ποδηλάτου. Περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του MOTOmed Viva2 μπορούν να αναζητηθούν εδώ.