Τι είναι το RehaMove

Λειτουργικός Ηλεκτρικός Ερεθισμός σε Ηλεκτρονικό Ποδήλατο Κινησιοθεραπείας.

Tο RehaMove απευθύνεται σε άτομα με μόνιμη ή παροδική παράλυση άνω και κάτω άκρων. Οι παράλυτες μυϊκές ομάδες είναι συχνά πολύ αδύναμες, καθώς η ενεργητική κίνηση των μελών είναι περιορισμένη ή αδύνατη. Ως αποτέλεσμα, σε μη μόνιμες βλάβες η διατήρηση του εύρος κίνησης και η επανεκπαίδευση σύνθετων προτύπων κίνησης καθίστανται δύσκολα και η διαδικασία της αποκατάστασης συνολικά καθυστερεί. Σε μόνιμες παραλύσεις, η έλλειψη άσκησης συνοδεύεται από μακροπρόθεσμες συνέπειες στην σκελετική υγεία, το καρδιαγγειακό σύστημα, το μεταβολισμό του ασθενούς, κ.α. 

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κινησιοθεραπείας αποτελούν ένα αποτελεσματικό μέσο άσκησης και χρησιμοποιούνται συχνά στα προγράμματα αντιμετώπισης της παράλυσης. Το σύστημα RehaMove συμπληρώνει τα προγράμματα κινησιοθεραπείας μέσω της ενσωμάτωσης Λειτουργικού Ηλεκτρικού Ερεθισμού (FES cycling). Mε το RehaMove επιτυγχάνεται συντονισμένη ενεργοποίηση των μυών κατά τη στατική ποδηλασία ώστε η άσκηση να είναι πιο αποτελεσματική συμβάλλοντας στην αύξηση της μυϊκής μάζας και μυϊκής ενδυνάμωσης, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την αποφυγή δευτερογενών παθήσεων. 

Η ενεργητική άσκηση που επιτυγχάνεται με το RehaMove προσφέρει ποιοτικότερο επίπεδο ζωής στους ασθενείς σας και αποτρέπει πολλές από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της παράλυσης.

Κατάλληλο για άνω & κάτω άκρα

Το RehaMove μπορεί να ενσωματωθεί τόσο σε ποδήλατο παραπληγίας όσο και σε ποδήλατο τετραπληγίας. Ο ελεγκτής/διεγέρτης είναι ικανός να διεγείρει ταυτόχρονα μέχρι 8 μύες εξασφαλίζοντας ασφαλή και ρεαλιστικά πρότυπα κίνησης άνω και κάτω άκρων! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παθητικό ή ενεργητικό τρόπο λειτουργίας του ποδηλάτου.

Το RehaMove είναι συμβατό με το ποδήλατο MOTOmed Viva2 . 

Το RehaMove έχει αξιολογηθεί σε πλήθος κλινικών μελετών, έχει λάβει το βραβείο καινοτομίας της διεθνούς έκθεσης RehaCare και είναι το μονό σύστημα συνδυασμού FES με ποδήλατο κινησιοθεραπείας στην Ευρώπη.

Διαβάστε το εγχειρίδιο του RehaMove

 

                                                                                                                    Προϊόν της γερμανικής εταιρείας