Κορυφαία Τεχνολογία

Η INDIBA® κατέχει σημαίνουσα θέση στην παγκόσμια ιατρική καινοτομία σχετικά με την τεχνολογία ραδιοκυμάτων που έχει αναπτύξει εδώ και 30 χρόνια και αποτελεί τον εφευρέτη της μεταφοράς ενέργειας στους βιολογικούς ιστούς με τη χρήση πυκνωτή και αντίστασης!

Η συσκευή INDIBA® παράγει ρεύματα στην πατενταρισμένη συχνότητα των 448 kHz (φάσμα μακρών κυμάτων) και εκμεταλλευόμενη το φαινόμενο του πυκνωτή και της αντίστασης μεταφέρει την ενέργεια στους βιολογικούς ιστούς με τη μορφή ιόντων. Το χωρητικό ηλεκτρόδιο καλύπτεται από ένα μονωμένο υλικό και η ενέργεια επικεντρώνεται στους επιπολής μαλακούς ιστούς, ενώ το ωμικό ηλεκτρόδιο δεν καλύπτεται και η ενέργεια επιδρά εν τω βάθει στους οστεοαρθρικούς ιστούς με τη μεγαλύτερη αντίσταση (οστά, τένοντες, σύνδεσμοι).

Εν αντιθέσει με άλλες μορφές ηλεκτροθεραπείας, τα οφέλη της θεραπείας INDIBA® προέρχονται από το γεγονός ότι το ηλεκτρικό φορτίο δεν μεταφέρεται με άμεση επαφή, αλλά από την κίνηση των ιόντων μέσω της έλξης και άπωσης ηλεκτρικών φορτίων. Η συχνότητα των 448 kHz  προκαλεί κατάλληλη κίνηση των ιόντων με μήκος κύματος 10nm ικανή να τροποποποίησει το δυναμικό της κυτταρικής μεμβράνης και να δημιουργήσει έντονη διέγερση σε κυτταρικό επίπεδο, α) ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό του κυττάρου, β) αποκαθιστώντας το διαμεμβρανικό δυναμικό και εν συνεχεία γ) προκαλώντας όλους τους φυσικούς επουλωτικούς μηχανισμούς. Ρυθμίζοντας την εντάση ισχύος σε υψηλότερες τιμές, εφόσον το κρίνει απαιραίτητο ο θεραπευτής, η δράση επεκτείνεται και στην δ) αγγειοδιαστολή και αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας, ενώ σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ισχύος, εμφανίζεται ε) υπερθερμία η οποία δρα συνεπικουρικά με όλους τους παραπάνω μηχανισμούς.

Το INDIBA activ αποτελεί προηγμένο και τεχνολογικά άρτιο φυσικοθεραπευτικό εξοπλισμό τον οποίο χρησιμοποιούν περισσότεροι από 9000 επαγγελματίες παγκοσμίως!

Οι συσκευές Indiba activ διατίθενται στις σειρές activ και CT.